Mijn weg naar PrachtigKrachtig Intens!

 

Ik ben Heidi Douma en mijn levensmissie is om jou in het licht van je eigen kracht te zetten, stralend in de wereld, prachtig vrij als een vlinder, krachtig als een tijger.
Met mijn puurheid, openheid en enthousiasme breng ik inzicht, inspiratie en ben ik een katalysator tot verandering en daadkracht in actie.

Wie ben ik nog meer?

Ik ben 46 jaar en ik heb 2 prachtige zoons van 12 en 16 jaar. Sinds 2011 werk ik als holistisch therapeut, coach en inspirator. Daarvoor heb ik 12 jaar als communicatieadviseur gewerkt binnen diverse organisaties.

Ik werkte eerst voornamelijk met hooggevoelige/hoogbegaafde kinderen en hun ouders. Ik kwam in het proces echter steeds meer met de ouders in gesprek. Zij bleken vast te lopen in het gezin, in de relatie, in familierelaties, in het werk of in het sociale leven. En dat was exact waar de kinderen op reageerden in hun gedrag. De functie die ik hierin had, was de vertaalslag te maken van het gedrag van het kind naar het onverwerkte kindstuk van de ouder. Daarnaast bracht ik bewustwording in de rol van hoogbegaafdheid/hoogsensitiviteit binnen het gehele gezinssysteem.

En dat is wat mij nog meer inspireerde en motiveerde, mijn passie voor communicatie en verbinding, een bruggenbouwer zijn! Volwassenen op AAN zetten, door hun bewust te maken van hun hoogbegaafdheid, hun intensiteit en het enorme potentieel wat daar achter schuilt. Ik boek diepgaande resultaten door mijn eigen, unieke werkwijze. Een werkwijze, die is ontstaan vanuit mijn levenservaring, mijn enorm sterke intuïtie, mijn hoogbegaafdheid, mijn intensiteit en mijn kennis en kunde. Mijn werkwijze die ik nu heb vertaald naar het programma:

PrachtigKrachtig Intens!
Onbevangen, Vrij, Levenslust
Mijn missie is dat jij je bewust wordt van jouw innerlijke kracht en jouw gaven en dat jij PrachtigKrachtig jouw ruimte inneemt op de wereld.
Zicht krijgen op jouw eigen landschap van binnen en wat jij naar buiten uitstraalt,
betekent dat jij nog beter kunt navigeren naar het leven wat jij ECHT wenst.
Jij wordt daarin jouw eigen kompas en je hoeft je niet meer te laten leiden
door verleden en/of huidige omstandigheden

Mijn eigen weg …..

dat was absoluut een weg met hobbels en bobbels, eentje van uitdagingen. Ik deel een rode draad met je om je hiermee te inspireren dat je altijd een keuze hebt, een keuze om jouw leven in te richten zoals jij dat wilt. Lees hieronder meer…..

 

heididoumakrachtcoachhoogbegaafdheidhoogsensitiviteit
Het is mijn missie om dit door te geven, die authentieke kracht,
zodat ook jij PrachtigKrachtig in het leven gaat staan,
ongeacht jouw verleden en/of jouw huidige omstandigheden.

Laat me je meenemen op mijn weg

Welkom op de wereld?

Ontstaan door een verkrachting binnen een huwelijk waarin mijn moeder zwaar mishandeld werd, kwam ik in een onveilige omgeving op de wereld. Enorme impact had dit op het gevoel welkom te zijn. Met mijn voelsprieten ervoer ik ook alle angst, verdriet en onmacht van mijn moeder. Lange tijd voerden wij een strijd als moeder en dochter. Verlangen naar hechting, naar liefde, naar bevestiging en naar de veiligheid in onszelf. Een tijd van veel overleven….

Van overleven naar leven

Ik was 27 jaar toen ik in een burn-out kwam.  Een punt in mijn leven waar echt wat veranderde. Ik ben een enorm positief mens en eigenlijk ook heel krachtig. Misschien soms wel té krachtig, ik ging maar door met die grote glimlach van mij en ik kon ook heel veel aan. Op mijn 27e brak ik dus, het werd tijd om te gaan leven in plaats van te overleven, leven vanuit wie ik werkelijk ben. Mijn ontdekkingsreis was begonnen….

Onvoorwaardelijke liefde

30 jaar – De zwangerschap en de geboorte van mijn eerste zoon maakte dat ik steeds meer ging voelen vanuit mijn kern. Nog steeds voelde ik daar het enorme verdriet van de hechting die mijn moeder en ik niet hadden gemaakt. De hechting die ik nu wel zo voelde met mijn eigen kindje, zo intens groot voelde die liefde en tegelijkertijd werd dat gemis voor mij ook heel zichtbaar. Wilde ik mijn kind de veiligheid, de onvoorwaardelijke liefde en de erkenning geven, dan moest ik mezelf dat ook kunnen geven.  Wederom een punt van bewustwording in mijn leven en mijn zoon was een jaar oud toen ik begon met het volgen van diverse opleidingen tot therapeut.  Ik werkte ondertussen al een tijd als communicatieadviseur en ook daarin werd ik uitgedaagd te durven kiezen voor mezelf.
Ik leerde onvoorwaardelijk van mezelf te houden….

PrachtigKrachtig mezelf

Tijdens deze periode van moeder worden, werken en studeren en nogmaals moeder worden, werd mijn rode draad duidelijk. Het innemen van mijn plek op de wereld vanuit wie ik werkelijk ben, ik mag er zijn en ik ben 100% welkom op deze wereld. De ontdekking van mijn eigen verborgen hoogbegaafdheid zorgde ervoor dat ik mezelf opnieuw leerde kennen, mijn talenten, mijn gaven en mijn intensiteit ging omarmen en mezelf los weekte uit een systeem waarin ik me anders en raar voelde. Ik durfde meer en meer dat “anders zijn” te LEVEN omdat dat betekende dat ik mezelf ben. Mijn weg was pittig, maar alle hobbels en bobbels die ik ben tegen gekomen, hebben mij gevormd en geleerd om angst los te laten en vanuit vertrouwen in het hier en nu te gaan leven. PrachtigKrachtig mezelf, zo sta ik nu in het leven. Ik heb alle maskers, dogma’s en belemmerende overtuigingen afgeworpen en neem mijn plek nu volledig en stralend in op de wereld vol verwondering.